Return to Články

Recepty

Kapr na zelenině

Kapr, mrkev, petržel, celer, cibule, hladká mouka, olej, sůl, česnek

Očištěného kapra nakrájíme na podkovičky, které osolíme a očesnekujeme. Necháme dvě hodiny naležet. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, petržel, celer, cibuli nastrouháme na nudličky, které podusíme na oleji. Porce kapra obalíme v mouce a pokládáme na plech s rozpáleným tukem. Poklademe dušenou zeleninou a pečeme asi 30 minut.

Příloha: chléb, vařené brambory.

Kapr po novohradsku (4 porce)

500 g očištěného kapra, 35 g hrubé mouky, 12 g česneku, 3 g papriky, 17 g soli, 60 g stolního oleje

Očištěného kapra nakrájíme příčně na podkovovité porce asi 2 cm široké, které potřeme po obou stranách česnekem utřeným se solí. Pak je obalíme v mouce promíchané s paprikou ( 2 díly sladké + 1 díl pálivé). Takto připravené porce pečeme na předem rozpáleném oleji.

Příloha: chléb, vařené brambory

Pstruh po záhorácku

Pstruha osušíme, nasolíme. Smícháme kmín, paprikovou vegetu a pepř a touto směsí pstruha obalíme. Upečeme na tuku. Utřeme česnek s olejem, pstruha tímto mírně potřeme a posypeme petrželkou.

Příloha: chléb, vařené brambory, hranolky